onsdag 26 november 2008

Hur många böcker hinner en beväring läsa?

Idén slog mig här om dagen. Jag hade redan länge planerat att läsa mycket skönlitteratur i militären, som börjar i januari, men först nu kom jag på hur det hela ska gå till. Jag ska inte bara läsa mycket – utan så mycket det bara går. För att hålla motivationen tillräckligt hög måste jag göra det hela till en storsatsning, annars lyckas jag inte. Så jag gjorde en blogg. Egentligen två, för optimistisk som jag är, tror jag att det finns läsare på de båda inhemska språken.

I bloggen kommer jag att recensera böcker, dela med mig tankar om dem och dra paralleller till livet i Dragsvik. Varje bok jag läst kommer jag att placera i den fina lilla bokhyllan till höger.

Hur ska jag då välja böcker? Här kommer vi till min favoritdel. Jag ska inte ta vilka som helst böcker, eller bara satsa på de stora klassikerna (vilket också skulle vara alldeles smart). I stället kommer jag att be riktiga bokexperter, nämligen finländska författare att ge boktips till mig. Vi får se vad de kommer med.

Det är ännu ett par månader till Dagen D, men ni kommer nog att höra om mig före det.

1 kommentar:

Debutsky sa...

Så du tänker hinna läsa böcker också i Dragsvik? Bra, man ska vara optimist och ha positiv livssyn!
Jag tipsar dig om min nyaste bok Uppdrag Utrotning, den är lättläst, du klarar av den på två-tre dagar eller snabbare. Jag kan skicka ett gratis-ex åt dig om du lovar läsa och kort recensera den NÅN gång under din värnpliktstid. Sänd din adress till carita@sulo.fi. Lycka till med ditt fina projekt!

... och ps! Om du vill kan jag puffa din aktivitet i tidningen Östra Nyland, alternativt göra en liten intervju med sig, kontakta mig isåfall gärna via cli@on.fi