söndag 30 november 2008

Reaktioner

Jag har fått fler bokförslag än jag någonsin hade kunnat hoppats. Författarna som jag har kontaktat har varit entusiastiska, många av dem har gett väldigt goda tips. Det är inte heller bara författare som föreslagit böcker, många andra har också visat intresse och gett tips. Faktiskt i sådana mängder att jag har beslutit mig för att ändra mina kriterier att välja böcker. Varför följa ett dåligt tips av en författare, när det finns så många lysande förslag att välja bland?

Krigsromaner dominerar alldeles tydligt bland förslagen. Det kom inte som en överraskning. Associationen är väl ganska självklar, inte minst för stilen jag har valt på min blogg, men vill jag verkligen endast läsa om det elände jag befinner mig som bäst i? Knappast.

Inte kommer jag att undvika krigslitteratur helt och hållet. Det är helt klart ett tema jag ska gå in på under militärtjänsten, ett tema som är en av operationens grundstenar. Armén är säkert en ypperlig plats att läsa de stora klassikerna som behandlar krig, men jag kan redan vid det här skedet lova att jag inte kommer att läsa de alla stora krigsromanerna. Lyckligtvis är utbudet väldigt brokigt. Allt från barnböcker till poesi har tipsats.

Hinner man faktiskt läsa så mycket i armén? Den här frågan har många ställt då de har hört om min idé. Jag vet inte, men det verkar så. Operation Bokmal är uppbyggd på några grundpelare. En av dem är att jag ska ta reda på hur mycket det går att läsa och på det sättet bevisa hur mycket bortkastad tid värnplikten innebär. Den andra tanken är att jag inte vill ha en så stor tom period i mitt liv. För mig är litteraturen är den naturliga lösningen att fylla vakum med. Den tredje pelaren är en kombination av uppövande av språket, sökande efter uppmärksamhet och främjande av en framtida karriär som journalist.

Jag ser verkligen fram emot att få veta hur det kommer att gå för det här projektet. Längtar nästan lite till Dragsvik.

1 kommentar:

Debutsky sa...

Nu väntar vi bara på att få se bokhyllan fyllas med start 12 januari!
- carita -