söndag 11 januari 2009

Sista kvällen

Det här är mitt sista inlägg i det civila. Situationen känns inte så dramatisk som jag trodde att den skulle göra, fast lite vemodigt har det känts idag. En stor del av håret är nu borta, och högst antagligen åker resten imorgon på brigaden.

Jag tar tre böcker med mig till de första två veckorna. Kommer knappast att hinna läsa så mycket, men bättre för många än för få. Med i väskan åker noveller av Roald Dahl (föreslagen av Leena Lehtolainen), Hemingways klassiker "Den gamle och havet" (föreslagen i Helsingin Sanomats Lukupiiri) och Erlend Loes "Gör vad du vill". Tracy Chevaliers "Flicka med pärlörhänge" tar jag också med i mp3-format. Den lyssnar jag på när läsande inte är möjligt.

Det är avsiktligt som jag har valt så lättlästa böcker. Om jag över huvud taget kommer att hinna läsa, kommer läspassen att bli väldigt korta och jag kommer knappast att vara som piggast under dem.

Är rätt så ivrig, tänker försöka hålla den känslan så länge som möjligt. Imorgon gäller det.

1 kommentar:

Carita Liljendahl sa...

Du fick säkert jättemånga bokförslag så jag förstår om du inte kommer att hinna med min, men jag blir jätteglad om du någon gång i framtiden, t.ex. då du blivit civil, läser Uppdrag Utrotning och skickar respons till www.debutsky.fi